SOLIDARITEIT troef om het hoofd

te bieden aan de corona-problematiek

Op grote schaal

Een greep uit de schrijfsels

De denkers


Elf Vlaamse media en denktanks lanceren in volle lockdown een oproep om samen, grondig en toekomstgericht na te denken over de manier waarop het land, de Europese Unie en de wereld beter kunnen worden na corona. Beter is socialer en ecologischer.


Aktief (Masereelfonds), Apache, DeWereldMorgen, De Gids op Maatschappelijk Gebied, Furia, Kifkif, Lava, Minerva, MO*, Denktank Oikos, Sampol

De facebookpagina van #BeterNaCorona bundelt alle schrijfsels.

OPINIE #BeterNaCorona: heropbouw van België begint bij nieuw sociaal-ecologisch pact


Elf Vlaamse media en denktanks lanceren in volle lockdown een oproep om samen, grondig en toekomstgericht na te denken over de manier waarop het land, de Europese Unie en de wereld beter kunnen worden na corona. Onder beter verstaan ze: socialer en ecologischer. 
....

OPINIE De ondraaglijke eenzijdigheid van "economisch herstel"


Hoe moet de wereld "na corona" eruitzien? Het debat is volop bezig in panels, relancecomités en taskforces. Deze opiniemakers vinden het jammer dat vooral stemmen weerklinken die zo snel mogelijk naar ‘business as usual’ willen overgaan. Dat zou een kapitale fout zijn, zeggen Gie Goris (Hoofdredacteur MO*) en Karl van den Broeck(hoofdredacteur Apache).
...

Brussel na CoronaWelke uitdagingen liggen voor Brussel in het verschiet na de coronacrisis en hoe zal de stad veranderen? De BRUZZ-redactie selecteerde 15 thema's en laat experts en betrokkenen aan het woord.

...

SOLIDARITEIT troef om het hoofd te bieden aan de corona-problematiek

De #BeterNaCorona werd opgestart door 11 media & denktanks: Aktief, Apache, DeWereldMorgen, De Gids op Maatschappelijk Gebied, Furia, Kifkif, Lava, Minerva, MO*, Oikos, Sampol.

Deze site is een initiatief van RISO Vlaams-Brabant.

VOLG ONS

Copyright © Alle rechten voorbehouden