SOLIDARITEIT troef om het hoofd

te bieden aan de corona-problematiek

(Lokale) Initiatieven

De doeners

De facebookgroep Verpreid solidarteit, geen virus, is opgestart vanuit Samenlevingsopbouw met het doel te communiceren over de initiatieven die overal ontstaan om elkaar te helpen en ondersteunen.

Ondertussen zijn er in België een 30 facebookgroepen actief met meer dan 14.000 leden. De groepen zijn per regio ingedeeld.

Vele van de projecten die daar ontstaan zijn, tonen van een grote solidariteit. De vraag is nu hoe deze solidaire projecten te blijven doortrekken, ook na de pandemie.

De facebookpagina van Verspreid solidariteit, geen virus bundelt alle initiatieven.

Enkele voorbeelden van solidaire projecten

State of the arts


Via SOS RELIEF kan je een bedrag rechtstreeks overmaken naar iemand die het op dit moment écht nodig heeft. Of zonder veel vragen een bedrag ontvangen.
Het is een tool die rechtstreekse financiële solidariteit mogelijk maakt, van persoon tot persoon en zonder voorwaarden.

Zo brengt SOS RELIEF mensen met financiële stabiliteit in contact met mensen voor wie de armoede dreigt als gevolg van de COVID-19-crisis in België.

KUNST CULTUUR 

Maak je mondmasker


Om #COVID19BE mee te helpen bestrijden organiseren we de grootste Belgische mondmaskeractie ooit. Samen maken we herbruikbare mondmaskers voor iedereen: vrienden, familie, buren, leerkrachten... Ik bescherm jou, jij beschermt mij.

...

GEZONDHEID

Meer lokaal, fair en bio graag: corona zet Belg stevig aan het denken over zijn eten


  Belgen zijn te vinden voor meer duurzame en faire producten. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Dynata bij duizend Belgen, in opdracht van Fairtrade Belgium.

  ECONOMIE 

  SOLIDARITEIT troef om het hoofd te bieden aan de corona-problematiek

  De #BeterNaCorona werd opgestart door 11 media & denktanks: Aktief, Apache, DeWereldMorgen, De Gids op Maatschappelijk Gebied, Furia, Kifkif, Lava, Minerva, MO*, Oikos, Sampol.

  Deze site is een initiatief van RISO Vlaams-Brabant.

  VOLG ONS

  Copyright © Alle rechten voorbehouden